15 Ιούν

Το Ε1 παρουσιάζει στο ΙΤΕ το «Πως θα γίνει ο κόσμος μας, Αν…»

ε1αΕκδήλωση με τη συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euronet 50/50max «Ξεκλειδώνοντας την εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια» πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης στο Αμφιθέατρο του ΙΤΕ σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 στις 11 το πρωί. «Πρωταγωνιστές» στην εκδήλωση θα είναι οι ίδιοι οι μαθητές, καθώς θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους και την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Το σχολείο μας δίνει το παρόν με τα παιδιά του Ε1 τα οποία θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα μρ τίτλο «Πως θα γίνει ο κόσμος μας, Αν…».Μια πραγματικά υπέροχη δουλειά κατά την οποία συνδυάστηκαν η δραματική τέχνη, η μουσική και η τεχνολογία . Ένα πρόγραμμα που είδαν τα παιδιά όλου του σχολείου μας στις 5 Ιουνίου κατά την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της έλλειψης νερού στον πλανήτη μας και κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και εμάς με χιουμοριστικό αλλά και συγκινητικό τρόπο.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας και φυσικά στη δασκάλα τους ,Μαρία Παναγιώτακη η οποία υπήρξε πρωτεργάτης αυτής της ιδέας αλλά και συνοδοιπόρος τους αυτή τη χρονιά. Επίσης τη δασκάλα των Αγγλικών Πηνελόπη Κουκούλακη το μουσικό Βασίλη Καρπαθιωτάκη για την πολύτιμη συνδρομή τους καθώς επίσης και τις  Το Ευρωπαϊκό Euronet 50/50 max αποτελεί συνέχεια, εξέλιξη και επέκταση του επιτυχημένου Προγράμματος Euronet 50/50, το οποίο ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2012 από την Περιφέρεια Κρήτης και βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού 2013 στην κατηγορία «Βιώσιμη Ενέργεια-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Το “Euronet 50/50 max” υλοποιείται σε 13 χώρες της Ευρώπης: Ισπανία, Πολωνία, Ιταλία, Φινλανδία, Ελλάδα, Γερμανία, Σλοβενία, Λιθουανία, Κροατία, Λετονία, Τσεχία, Αυστρία και Κύπρο, σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με περισσότερα από 500 σχολεία και 48 ακόμα άλλα δημόσια κτίρια. Από αυτά, 100 σχολεία και 6 δημόσια κτίρια έχουν επιλεχθεί στην Κρήτη.

ε1γ ε1δ ε1ε ε1στ Απο την παρουσίαση που εγινε στο σχολείο μας.