04 Μαρ

Τα χερσαία σαλιγκάρια της Κρήτης

Πόσα είδη σαλιγκαριών ζουν στην Κρήτη;
Είναι τα σαλιγκάρια τυφλά;

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και γνωρίστε από κοντά έναν επιστήμονα που μελετάει τα σαλιγκάρια, ερευνήστε, να παίξτε, φτιάξτε κατασκευές και ανταλλάξτε απόψεις σχετικά με τα σαλιγκάρια.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Συζήτηση στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Τα χερσαία σαλιγκάρια της Κρήτης» από την Δρ Κ. Βαρδινογιάννη, Βιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Μετά την ομιλία ο κ. Κ. Μακάκης θα μας ταξιδέψει με τη μουσική του χρησιμοποιώντας το χοχλιομπάντουρο ή νουνούρα, ένα μουσικό όργανο φτιαγμένο από κέλυφος σαλιγκαριού.
12:15-12:45 Κατασκευή χοχλιομπάντουρου από τον κ. Μακάκη (για περιορισμένο αριθμό παιδιών. Δήλωση συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες άνω των 8 ετών).
12:00-14:00 Θεατρικό δρώμενο: «Ένα σαλιγκάρι ταξιδευτής» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες από 4 έως 7 ετών).
12:15-14:00 Τα σαλιγκάρια μέσα από το φακό του στερεοσκοπίου και ταξινόμηση. (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες άνω των 8 ετών).
12:15-14:00 Σαλιγκαροκατασκευές.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος θα είναι δωρεάν.