11 Νοέ

«Τα Καταπληκτικά Έντομα!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τα Καταπληκτικά Έντομα!Γιατί τα έντομα είναι καταπληκτικά;

Πόσα διαφορετικά είδη εντόμων υπάρχουν πάνω στη Γη;

Πώς μπορώ να φτιάξω τη δική μου συλλογή εντόμων;

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «Τα Καταπληκτικά Έντομα!» θα γίνει αυτό το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Μας προσκαλούν όλους να γίνουμε για λίγο εντομολόγοι, να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τον καταπληκτικό κόσμο των εντόμων, να εξερευνήσουμε, να παίξουμε και να φτιάξουμε κατασκευές. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: 

11.00-12.00 Συζήτηση στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Τα Καταπληκτικά Έντομα!» από την κ. Παναγιώτου Ελένη, αραχνολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12.00-13.30 Συμμετέχω στο εργαστήριο ταρίχευσης και διατήρησης σκαθαριών και άλλων εντόμων (με δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στην υποδοχή του Μουσείου – για ηλικίες άνω των 8 ετών).

12.00-13.30 Γνωριμία με τον κύκλο ζωής των εντόμων (θεατρικό δρώμενο με δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στην υποδοχή του Μουσείου – για ηλικίες από 4 – 7 ετών).

12.00-14.00 Εντομοκατασκευές με περίεργα υλικά για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

Κατά τη διάρκεια της μέρας θα προβάλλονται ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές ταινίες σχετικές με έντομα.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ. Για τα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 47ου Δημοτικού Σχολείου εξασφαλίσαμε έκπτωση 20% για την συγκεκριμένη εκδήλωση, με επίδειξη της Κάρτας Μέλους στο εκδοτήριο του μουσείου.