03 Φεβ

Τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης

Αρπακτικό πουλίΑυτό το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου επισκευθείτε το Μουσείο Φυσική Ιστορίας Κρήτης και γνωρίστε από κοντά έναν επιστήμονα που ασχολείται με τα πουλιά και ανταλλάξτε απόψεις. Τα παιδιά θα ερευνήσουν, θα παίξουν και θα φτιάξουν κατασκευές σχετικές με τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Ομιλία στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης» από τον Δρ Σταύρο Ξηρουχάκη, ορνιθολόγoς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
12:00-14:00 Εξερεύνηση αρπακτικών πουλιών στον κυρίως εκθεσιακό χώρο (με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων φύλλων εργασίας) και Εργαστήριο με τη χρήση στερεοσκοπίων (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες πάνω από 8 ετών).
12:00-14:00 Κουκλοθέατρο: «Με λένε κοκαλά και ψάχνω έναν φίλο» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες 4–7 ετών).
12:00-14:00 Κατασκευάζω αποκριάτικες μάσκες πουλιών.

Κατά τη διάρκεια της μέρας θα προβάλλονται ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές ταινίες σχετικές με τα αρπακτικά πουλιά.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ ενώ για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος θα είναι δωρεάν.