08 Μάι

Σας περιμένουμε σήμερα στο σχολείο για διασκέδαση

αλογο και παιδιΈφθασε η ώρα και σας περιμένουμε… Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου γιορτάζει την Άνοιξη και την Ημέρα Ευρώπης με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου μας. Σας προσκαλούμε σήμερα Σάββατο, 9 Μαΐου 2015 με τα παιδιά σας, για να περάσουμε όλοι μαζί ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τετράωρο.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και θα περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

10.00  Πλανητάριο Starlab

Σκάκι

Ζωγραφική

10.45 Επίδειξη πειραμάτων Φυσικής από τα παιδιά των μεγάλων τάξεων

11.00 Πλανητάριο Starlab

11.15 Ευρωπαική ένωση απο παιδιά του Ε1

11.45 Επίδειξη πειραμάτων Φυσικής από τα παιδιά των μικρών τάξεων

12.00 Πλανητάριο Starlab

Ιππασία

13.00 Πλανητάριο Starlab

Το πλανητάριο. Με το κινητό πλανητάριο Starlab, οι μαθητές μας (και οι γονείς τους αν θέλουν) θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός πραγματικού πλανητάριου. Θα κάνουν ένα μοναδικό ταξίδι στο διάστημα, θα δουν τα αστέρια και τους πλανήτες όπως φαίνονται σε σκοτεινό ουρανό, θα μάθουν για τους μύθους των αστεριών και τις ιστορίες που τα συνδέουν και θα ανακαλύψουν συναρπαστικούς κόσμους πολύ μακριά από τη Γη! Η είσοδος θα είναι για τα παιδιά δωρεάν, μια προσφορά του συλλόγου γονέων.

Αλογάκι. Θα γνωρίσουμε και θα έρθουμε κοντά στο όμορφο αυτό ζώο, θα κάνουμε εντός σχολείου την βόλτα μας και θα κρατάμε ένα καρότο για να το ταΐσουμε.

Η Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Τα παιδιά του Ε1 στο πλαίσιο του προγράμματος teachers 4 Europe θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στο χρόνο και θα μας προσφέρουν…”αστέρια”!

Ανταλλαγή βιβλίων. Μια δράση για να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος με την μείωση κατανάλωσης χαρτιού και την ενίσχυση του εθελοντισμού! Φέρτε μαζί σας ένα παιδικό βιβλίο και ανταλλάξτε το με ένα βιβλίο κάποιου άλλου παιδιού.

Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης Σαββάτου. Δάσκαλοι και παιδιά των Σαββατιάτικων δραστηριοτήτων θα παρουσιάσουν ό,τι έμαθαν μέχρι σήμερα στο σκάκι και στα πειράματα φυσικής.

Ζωγραφική. Με σύνθημα «μπορείτε να κάνετε το δικό σας λουλούδι με το όνομα σας» θα χρωματίσουμε τοίχο της αυλής μας. Αν θέλετε κρατάτε ένα μικρό πινέλο. Εμείς θα έχουμε τα χρώματα.

Για το τέλος αφήσαμε το …καλύτερο. Η ψησταριά θα έχει πάρει …φωτιά για να δοκιμάσουμε απίθανα σουβλάκια.