20 Οκτ

Σήμερα η Γ.Συνέλευση,απολογισμός της χρονιάς

Αγαπητοί γονείς,

IMG_0575Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σήμερα 21 Οκτωβρίου θα γίνει η επαναληπτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στις 6μμ στην Αίθουσα πολλαπλών του σχολείου μας. Σας περιμένουμε όλους για να ακούσουμε τις ιδέες και προτάσεις σας για τη βελτίωση του σχολείου των παιδιών μας. Επί την ευκαιρία, σας παραθέτουμε μία περίληψη των περσινών μας δράσεων:

Στη χρονιά που πέρασε….

Εγκαινιάσαμε ένα νέο είδος επικοινωνίας μαζί σας. Πέρα απο επιστολές, Email (info@parents47.gr), έχουμε πλέον και site, το www.parents47.gr οπου προβάλλουμε τα νέα του σχολείου μας καθώς και θέματα κοινού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

                  Οι σαββατιάτικες δραστηριότητες συνεχίστηκαν με επιτυχία και μάλιστα εμπλουτίστηκαν με πειράματα φυσικής, δημιουργικής  γραφής και καράτε.

                  Από κοινού με την διεύθυνση και τους διδάσκοντες και την βοήθεια γονέων πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο χώρο του σχολείου με μεγάλη επιτυχία ενώ πραγματοποιήθηκαν και εκδηλώσεις στη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου χωριού στο πάρκο Μ. Ασίας. Από τα έσοδα βοηθήσαμε μια μαθήτρια Γυμνασίου με πρόβλημα υγείας και δώσαμε δώρο στις καθαρίστριες του σχολείου μας.

                  Δώρα (με ένα όμορφο ημερολόγιο από ζωγραφιές μαθητών) και γλυκά πρόσφερε ο σύλλογός μας ξανά στα παιδιά του σχολείου λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα σκορπίζοντας χαρά και γέλιο.

                  Στο πλαίσιο των ενημερωτικών ομιλιών που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλέσαμε την παιδίατρο κ. Στεφανάκη και μίλησε με θέμα: «Επιφυλάξεις και προβληματισμοί των γονέων για τα εμβόλια. Μύθοι και πραγματικότητα».              

                  Διοργανώσαμε τον αποκριάτικο χορό μας όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με  χορό, τραγούδι, ταχυδακτυλουργό και όμορφες στολές.

                  Αγοράσαμε αθλητικές εμφανίσεις για τα παιδιά που θα παίρνουν μέρος σε αγώνες.

                  Τιμήσαμε τον δις ολυμπιονίκη Ν. Κακλαμανάκη (σε συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου) που ήρθε και μίλησε στα παιδιά  στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» το οποίο υλοποιείται από το Υπ. Παιδείας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

                  Βοηθήσαμε στην συγκέντρωση αιτήσεων και απόδοσης διαπιστεύσεων στα παιδιά που συμμετείχαν στην παιδική κερκίδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εθνικών ομάδων στίβου που έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο και στη διοργάνωση ομιλίας του πρωταθλητή στίβου Κ. Βερτούδου. Επίσης προ ημερών δώσαμε 23 εισιτήρια (από τον Αντιδήμαρχο κ. Βαρδαβά) για τον ευρωπαϊκό αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού με την Τσεντεβίτα.

                  Βοηθήσαμε στην  εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η διεύθυνση του σχολείου μας.

                  Mε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου (βάψιμο αυλής, Ψηφιακό πλανητάριο Starlab, παρουσίαση από τις ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, τουρνουά σκακιού, ανταλλακτική βιβλιοθήκη) ο σύλλογος γιόρτασε με μεγάλη επιτυχία την Άνοιξη και την Ημέρα Ευρώπης. Πάνω από 300 άτομα (παιδιά, δάσκαλοι, γονείς) έδωσαν χρώμα και ζωή στο σχολείο και πέρασαν όλοι μαζί ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τετράωρο.

                  Όπως κάθε χρονιά φωτογραφίσαμε τα παιδιά στις τάξεις τους και δώσαμε σε κάθε παιδί μια αναμνηστική φωτογραφία του τμήματός του.

                  Βοηθήσαμε στη οργάνωση και διεξαγωγή της σχολής γονέων που υλοποιείται από το Υπ. Παιδείας.

                  Βοηθήσαμε οικονομικά στην πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων απο τμήματα τάξεων, στην διεξαγωγή των μεγάλων εκδρομών της πέμπτης και έκτης τάξεως και στη μεταφορά παιδιών σε μαθητικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

                  Διοργανώσαμε και φέτος με επιτυχία το αποχαιρετιστήριο πάρτι της Στ΄ ταξεως δίνοντάς τους κι ένα αναμνηστικό δώρο για να θυμούνται το σχολείο όπου πέρασαν 6 χρόνια.

                  Αναβαθμίσαμε κομπιούτερ του σχολείου για να χρησιμοποιούνται χωρίς προβλήματα απο τους δασκάλους, αγοράσαμε μπάλες και διαγραμμίσαμε την αυλή του σχολείου μας προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να παίζουν μπάσκετ, βόλεϊ καθώς και άλλα παιχνίδια.

                  Το μεγάλο στοίχημα είναι να μεγαλώσει η αυλή του σχολείου μετά και την διάνοιξη της οδού Σταυρινίδη, νοτικά του σχολείου μας. Τώρα όλοι εύχονται να βρεθούν τα χρήματα και να προσαρμοστεί το ανάλογο τμήμα της παλαιάς οδού στον προαύλιο χώρο του Σχολείου δίνοντας μια ανάσα στην υπερφορτωμένη αυλή μας.

                  Ευχόμαστε τη νέα χρονιά με τη βοήθεια όλων σας να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα,

    Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων