01 Ιούν

Πρόσκληση έκτης Δημοτικού στον 2ο Παιχνιδομαραθώνιο

αφΤο εθελοντικό σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 έχοντας ως σκοπό να προάγει τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου γύρω από θέματα γενικού, επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να ευαισθητοποιεί κυρίως τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. Βασικοί στόχοι του σωματείου μας είναι:

  • Η παροχή κάλυψης βασικών αναγκών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
  • Η φροντίδα αδέσποτων ζώων και
  • Η φροντίδα του περιβάλλοντος

ενώ, τους τελευταίους 5 μήνες στηρίζουμε μηνιαίως κυρίως, αλλά καμιά φορά και δύο φορές το μήνα, περίπου στις 40 άπορες οικογένειες, προσφέροντάς τους, τρόφιμα, μαγειρευτό φαγητό και είδη υγιεινής.

Μία από τις επόμενες δράσεις μας θα είναι ο δεύτερος Παιχνιδομαραθώνιος, που θα διεξαχθεί Κυριακή, 5 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η συγκεκριμένη δράση, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015, όπου μας στήριξαν χρυσοί Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.

Μέσα από αυτήν την εκδήλωση, έχουμε δύο βασικούς στόχους. Πρώτον, να προάγουμε τον εθελοντισμό μέσω του αθλητισμού και της κοινωνικής προσφοράς, αλλά και ως αποχαιρετιστήριο των παιδιών που επρόκειτο να παρακολουθήσουν την πρώτη τάξη του Γυμνασίου, προς το Δημοτικό σχολείο. Η δράση αυτή είναι καθαρά φιλανθρωπική, χωρίς χρηματικό αντίτιμο για τα παιδιά και τους γονείς που θα παρευρεθούν εκείνη την ημέρα. Θα γίνεται όμως συλλογή τροφίμων, ειδών υγιεινής και καπακιών

Καλούμε, λοιπόν, όλα τα παιδιά της έκτης δημοτικού, να παρευρεθούν στις 5 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο και ώρα 10:00 π.μ. για μια όμορφη και διασκεδαστική ημέρα γεμάτη παιχνίδι και βραβεύσεις από γνωστούς αθλητές!

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6940156407 (τηλ.σωματείου), 6977267142 (Ευτυχίδη Ρωξάνη) και 6943033640 (Νανοπούλου Μαρία)