23 Μάι

Μικροί μαθητές με οικολογική συνείδηση

4Με το σύνθημα «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη»  οι μικροί  μαθητές της Τετάρτης τάξης του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, προ ημερών  καθάρισαν μέρος της παραλίας του Καρτερού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού. Τη δράση αυτή συντόνιζε   η HELMEPA για τρίτη συνεχή χρονιά και  συμμετείχαν 2.500 εθελοντές ,μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι καθάρισαν 61 παράκτιες  και περιοχές της ενδοχώρας, σε όλη την Ελλάδα.

Βάλανε λοιπόν το χεράκι τους και μάζεψαν αρκετά σκουπίδια, κάτω από πολύ δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Γέμισαν 24 σακούλες με λογής λογής απορρίμματα. Σακούλες πλαστικές, μπουκάλια, σκοινιά,…, ακόμα και λάστιχα αυτοκινήτων, στέλνοντας σε όλους μας  μήνυμα για καθαρότερες θάλασσες και ακτές.

Η δραστηριότητα αυτή ήταν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που πραγματοποιούν τα παιδιά στο σχολείο με στόχο να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον που βρίσκεται γύρω τους ,θάλασσες και ακτές,  να  μάθουν πόσο σημαντικό είναι και γιατί πρέπει να το προστατεύουν.

Μέσα από τις δραστηριότητες του Προγράμματος αναδεικνύεται η σχέση μεταξύ της καθημερινής ατομικής συμπεριφοράς και της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η λύση σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως είναι τα σκουπίδια στις ακτές, εξαρτάται και από την περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά του καθενός από εμάς .

Τέλος μέσα από τις δράσεις αυτές δίνεται στους μαθητές μας η δυνατότητα να γίνουν υπεύθυνοι, περιβαλλοντικά ενήμεροι και ενεργοί αυριανοί πολίτες.

Μπράβο παιδάκια μας!!!

Οι δασκάλες της Δ’ τάξης

0