03 Μαρ

Ενημέρωση για την εποχική γρίπη

γριπηΜε αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας τις παρακάτω οδηγίες με την υποχρέωση να ενημερωθεί ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων). Σκοπός είναι η πρόληψη της εξάπλωσής της.

  1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης (στο χώρο του σχολείου) αναμένουν σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
  2. Συστήνεται για την αποφυγή εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.
  • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας να ενημερωθούν από τις παραπάνω οδηγίες, να φροντίσουν για την τήρησή τους και να εφοδιάσουν τα παιδιά με τα απαραίτητα προσωπικά τους αντικείμενα όπως αυτά αναφέρονται παραπάνω σε μια κοινή με το σχολείο προσπάθεια να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Αθηνά Κρητσωτάκη