22 Ιούν

Γ’ και Δ’ τάξη βοήθησαν στον αστικό λαχανόκηπο

20150429_121445Η ιδέα της δημιουργίας ενός λαχανόκηπου στο προάστιο του Αγίου Ιωάννη γεννήθηκε πριν από μερικούς μήνες κατά την δημιουργία ενός κύκλου σεμιναρίων στα πλαίσια ενός περιβαλλοντικού σχολείου ενηλίκων με την συνεργασία Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη και της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου.

Καλλιεργήθηκε δημόσιος χώρος που περιβάλλεται από τις οδούς Κρασαδάκη, Ίωνος και Πικροδάφνης, με τις οδηγίες του κ. Γιώργου Βλοντάκη, Γεωπόνου-Περιβ/λόγου-Βιοκαλλιεργητή και εισηγητή στο «Οικολογικό Σχολείο» της Ο.Π.Η.

Προσκλήθηκαν μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής για να συμμετάσχουν στην φύτευση των πρώτων φυτών-λαχανικών, αφού ο σκοπός της δημιουργίας του λαχανόκηπου είναι εκπαιδευτικός. Το 47ο Δημοτικό σχολείο συμμετείχε με τους μαθητές της Τρίτης και Τετάρτης τάξης. Οι μαθητές συμμετείχαν στο φύτεμα των φυτών και άκουσαν πολλά και χρήσιμα σχετικά με την καλλιέργεια της γης, από τους υπεύθυνους του Λαχανόκηπου Γ. Βλοντάκη, Μ. Οικονόμου και Δ. Μαραγκάκη. Με την βοήθεια των δασκάλων τους οι μαθητές κατασκεύασαν 3 σκιάχτρα που έφεραν με την συνοδεία γονέων και τοποθέτησαν στον λαχανόκηπο. Πραγματοποιήθηκαν και άλλες επισκέψεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη ανάπτυξης των φυτών.

Ο αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Π. Ινιωτάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προσπάθεια αυτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη. Επισκέφθηκε τον χώρο και μίλησε με τους μαθητές για θέματα περιβάλλοντος παροτρύνοντάς τα να το σέβονται και να το προστατεύουν.

IMG_5585 IMG_5588 IMG_5592 IMG_5597 IMG_5897 IMG_5903 IMG_5910 IMG_5933 IMG_5934 IMG_6001