29 Σεπ

Αύριο η Βραδιά του Ερευνητή

Η μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, η “Βραδιά του Ερευνητή“, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο σε τουλάχιστον 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, κλείνει φέτος τα 11 χρόνια της. Με σύνθημα «Γίνε και εσύ ερευνητής», οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, καθώς επίσης σε εννέα ακόμη πόλεις: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λάρισα, Ξάνθη, Ρόδο, Κόρινθο και Πύλο.

Στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης συμμετέχει και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο της επιστήμης μέσα από πολλά επιστημονικά δρώμενα στη «Βραδιά Ερευνητή 2016».

Βασικός στόχος της βραδιάς είναι η προβολή στο ευρύ κοινό και η ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και στην κοινωνία.

 

Η εκδήλωση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί από 18:00 έως 23:00, στοΊδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), όπου θα παρουσιαστούν δράσεις από τα Ινστιτούτα Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Πληροφορικής και Υπολογιστικών Μαθηματικών, καθώς και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Την ίδια ημέρα, στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, από 16:00 έως 21:00, θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα, πλούσια σε δράσεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, που θα ενημερώνουν το κοινό για την έρευνα που πραγματοποιείται στο κέντρο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος στο Ενυδρείο Κρήτης, με διαθέσιμο προσωπικό για ενημέρωση και πληροφορίες.

Πρόγραμμα εκδήλωσης ΙΤΕ
Πρόγραμμα εκδήλωσης Ενυδρείου Κρήτης