08 Δεκ

Αφήγηση παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο στη Βικελαία Βιβλιοθήκη

imagesΑφήγηση παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο ξεκινά η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που ορίζεται η 11η Δεκεμβρίου.

Μέσα από την αφήγηση αυτή, μοναδικό σύνδεσμο όλων των παιδιών, αναζητούνται ενδιαφέρουσες πολιτιστικές διαφορές αλλά παράλληλα και εκείνα τα στοιχεία, που ενώνουν τελικά, όλα τα παιδιά του κόσμου.Στο πρώτο παραμύθι «Η Μπάμπουσκα» (γιαγιά), ασχολείται υπερβολικά με την καθαριότητα του σπιτιού της με αποτέλεσμα να μην προσέξει το λαμπερό αστέρι στον νυχτερινό ουρανό μέχρι που χτυπάει η πόρτα της…

Πρόκειται για ένα μοναδικό τρυφερό ρώσικο παραμύθι που αναδεικνύει στις παιδικές ψυχές τις πραγματικές αξίες της ζωής, ευαισθητοποιώντας τες σε μεγάλο βαθμό.

Η αφήγηση του παραμυθιού θα γίνει με την εθελοντική προσφορά της μουσειοπαιδαγωγού κ. Χρυσούλας Χαλαμπαλάκη.

Στην εκδήλωση αυτή επίσης, συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρωσόφωνων Ηρακλείου, παρουσιάζοντας ήθη και έθιμα του τόπου του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» στην οδό Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46 (Αγ. Ματθαίος).

Προεγγραφές στο χώρο της «Β.Δ.Β.» ή στα τηλέφωνα 2813409705 και 2813409703.

Ηλικία παιδιών:5-10 ετών (Παιδιά Νηπιαγωγείου-Δημοτικού).