19 Ιούν

Δραστηριότητες για το καλοκαίρι

Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και αρκετοί είναι οι γονείς που θα αναζητήσουν δραστηριότητες για τα παιδιά τους, για την περίοδο του καλοκαιριού. Σας στέλνουμε τέσσερις ενδιαφέρουσες επιλογές στην πόλη του Ηρακλείου.

Αν έχετε εντοπίσει και εσείς κάποιες άλλες δραστηριότητες, μπορείτε να μας τις στείλετε με email στο info@parents47.gr, για να τις συμπεριλάβουμε σε αυτό το άρθρο και να ενημερωθούν οι υπόλοιποι γονείς.

Screenshot 2015-05-28 12.31.551. Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με υπερηφάνεια παρουσιάζει τις δράσεις του για το καλοκαίρι του 2015. Από τις 22 Ιουνίου ως τις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερα εργαστήρια-σεμινάρια τα οποία θα καλύπτουν μια ηλικιακή ομάδα από την Ε΄ Δημοτικού μέχρι και ενήλικες. Με τη συνεργασία αξιόλογων συνεργατών θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια, ψηφιακής χαρτογραφικής εφαρμογής, αρχιτεκτονικής και δημόσιου χώρου, υποτιτλισμού και χάρτινου θεάτρου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σχετική ενημερωτική σελίδα του site του μουσείου.

rex2. Καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς του φίλους, διοργανώνει και για το φετινό καλοκαίρι δύο εβδομαδιαία θεματικά προγράμματα.

Το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο: «Το κλίμα αλλάζει… Ζώα και φυτά εκπέμπουν σήμα κινδύνου!», απευθύνεται σε παιδιά Α΄ έως και Γ΄ τάξης Δημοτικού καθώς και σε παιδιά Δ΄ έως και Στ΄ τάξης Δημοτικού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα προβληματιστούν και θα εξερευνήσουν την ποικιλία της ζωής (βιοποικιλότητα) διαφορετικών περιοχών αλλά και την ποικιλία των χαρακτηριστικών των οργανισμών. Παίζοντας θα ανακαλύψουν τις απαντήσεις σε ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως: «γιατί η ποικιλία της ζωής είναι σημαντική;», «από τι απειλείται και τι μπορούμε να κάνουμε;».

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο: «Συναρπαστικές Προϊστορίες», απευθύνεται μόνο σε παιδιά A΄ έως και Γ΄ τάξης Δημοτικού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα εξερευνήσουν μέσα στο ΜΦΙΚ διάφορα προϊστορικά ζώα όπως νάνους ιπποπόταμους, ελέφαντες και ελάφια που έζησαν στην Κρήτη περίπου 800.000 με 20.000 χρόνια πριν από σήμερα. Θα γνωρίσουν το γιγάντιο Δεινοθήριο, που επίσης έζησε στην Κρήτη πριν από περίπου 8.500.000 χρόνια αλλά και δεινόσαυρους, όπως τον Αργεντινόσαυρο, τον Ηωράπτορα, το Στεγόσαυρο και το διάσημο T-rex, που έζησαν σε άλλες εποχές και σε διαφορετικές περιοχές της Γης. Τα πλάσματα αυτά θα ζωντανέψουν στη φαντασία των παιδιών, θα τα μαγέψουν με τις συναρπαστικές προϊστορίες τους και θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της εξερεύνησής τους.

Το κάθε εβδομαδιαίο πρόγραμμα υλοποιείται από Δευτέρα – Παρασκευή από 09:00 έως 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 08.30 για δημιουργική απασχόληση). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σχετική ενημερωτική σελίδα του site του μουσείου.

Screenshot 2015-05-28 12.22.573. Camp ολοήμερης Πολύπλευρης άθλησης 

 

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, το 3ο ms-CAMP (multi sport camp) είναι έτοιμο και φέτος να υποδεχθεί εκατοντάδες παιδιά της πόλης μας προσφέροντας τους μοναδικές εμπειρίες στο μαγικό κόσμο των Ολυμπιακών αθλημάτων.

Το “Πήγασος ms-camp” αποτελεί μια νέα πρόταση στην πολύπλευρη αθλητική απασχόληση (Multi Sport Camp) των παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικού και γυμνασίου, η οποία συνδυάζει τον αθλητισμό με πολιτιστικά, ενημερωτικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Δίνει την δυνατότητα στο παιδί να παίξει και να μυηθεί σε τουλάχιστον 15 διαφορετικά αθλήματα και είναι σχεδιασμένο και οργανωμένο από καθηγητές φυσικής αγωγής , έτσι ώστε όλα τα παιδιά να εμπνέονται και να μαθαίνουν μέσω της συμμετοχής τους, χωρίς άγχος και υψηλές απαιτήσεις, διαλέγοντας τη μελλοντική τους δραστηριότητα στον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται καθημερινά από 07:00 – 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σχετική ενημερωτική σελίδα του site του ομίλου.

4. ALTIUS SUMMER CAMP 2015

Screenshot 2015-05-28 21.57.52Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, o Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιδομενέας Ηρακλείου, διοργανώνει τους καλοκαιρινούς μήνες στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου Σταδίου, πρόγραμμα πολυαθλητικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5-14 ετών, με την αρωγή της Ολυμπιακής και Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Στρατάκη Αργυρώ.

Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό αθλητικό πρόγραμμα εβδομαδιαίας απασχόλησης που περιλαμβάνει 22 Ολυμπιακά και μη αθλήματα, με επιλογή συμμετοχής από μία έως εννέα εβδομάδες, που στόχο έχει να καθοδηγήσει τα παιδιά να βιώσουν και να ενεργοποιήσουν την αθλητική – εκπαιδευτική τους διάθεση τους καλοκαιρινούς μήνες (ανεξάρτητα από τις αθλητικές τους ικανότητες).

Το πρόγραμμα υλοποιείται καθημερινά από 07:45 – 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σχετική ενημερωτική σελίδα του site του ομίλου.

5. Προσθέτουμε και δύο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μας έστειλαν δύο μητέρες μαθητών του σχολείου μας.

Η πρώτη αφορά το πρόγραμμα δράσεων Summer+ του Καλού Αγωγού. Περιλαμβάνει δράσεις, όπως Ιστορίες, Επιτραπέζια παιχνίδια, Καλλιτεχνική έκφραση, Κατασκευές με Lego, Νέες τεχνολογίες και Κιναισθητικά παιχνίδια.

Αφορά την περίοδο 22 Ιουνίου ως 7 Αυγούστου και το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει 2 ως 7 εβδομάδες. Στη θεματολογία υπάρχει συνέχεια, αλλά και μια υποτυπώδη αυτοτέλεια, ώστε ένα παιδί που παρακολουθήσει π.χ. τη 2η και την 3η εβδομάδα και μετά πάλι την 5η και την 6η να μην αισθανθεί ότι έχει “μείνει πίσω”.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σχετική ενημερωτική σελίδα του site του Καλού Αγωγού.

Η δεύτερη αφορά το καλοκαιρινό σχολείο του Παγκρήτιου Εκπαιδευτήριου. Το καλοκαιρινό σχολείο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και παιδιά που ολοκλήρωσαν το νήπιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, χωρίς να παραβλέπει και την ανάγκη των παιδιών για ελεύθερο παιχνίδι και χαλάρωση.

Κάθε κύκλος καλοκαιρινών δραστηριοτήτων διαρκεί δύο εβδομάδες. Έτσι, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έναν ή και περισσότερους από τους τρεις κύκλους που καλύπτουν τις χρονικές περιόδους:
– Α΄ Κύκλος: 16 – 26 Ιουνίου
– Β΄ Κύκλος: 29 Ιουνίου -10 Ιουλίου
– Γ΄ Κύκλος: 13 -24 Ιουλίου

Οι εγγραφές για το καλοκαιρινό σχολείο έχουν ξεκινήσει και γίνονται στα γραφεία του Εκπαιδευτηρίου, Πανδάρεω 61, Άγιος Ιωάννης και Αρχοντοπούλου 5, Ηράκλειο, έως την τελευταία Τετάρτη πριν την έναρξη της κάθε περιόδου (10/6, 24/6, 8/7).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σχετική ενημερωτική σελίδα του site του Παγκρήτιου Εκπαιδευτήριου.